Silvestrovanje v Skupnosti Srce

Z ločitvijo se spremeni tudi način praznovanja. Ravno ob praznikih človek najbolj občuti samoto, včasih ne ve, kam bi s seboj: ali bi se zaprl vase in izoliral od ljudi; ali bi bolečino utišal z odhodom v glasno družbo in na bučno zabavo, ki ji sledi praznina … Če je vabljen na praznovanje v družbo ljudi, ki imajo »srečne, funkcionalne družine«, se lahko počuti odveč in kakor da tja ne sodi, lahko občuti, da je vabljen zaradi usmiljenja.

Hvaležna sem, da sem imela možnost silvestrovati v Skupnosti Srce. Tako sem bila med ljudmi, s katerimi delim podobne dileme, občutja, stiske. Če kje, sem resnično razumljena tu. Dragoceno mi je bilo otroku pričarati vzdušje razigranosti, sproščenosti in mu sporočiti, da se kljub težkim preizkušnjam zmoreva zabavati.

Skupaj s člani Skupnosti Srce smo ustvarili lep silvestrski večer. Zbrali smo se ob 20.30, se »ogreli« z zanimivo predstavitveno igro, si ogledali fotografije, ki so nas spomnile na to, kaj vse smo v iztekajočem se letu doživeli, preživeli, zmogli, dosegli. Sledila je sv. maša z meditacijo in potovanjem vase, nato pogostitev z dobrotami, ki smo jih prinesli udeleženci, pričakanje novega leta z ogledom ognjemeta nad Ljubljanskim gradom, nato pa ples in igre, ki so jih pomagali soustvarjati otroci, do (zgodnjih) jutranjih ur.

Helena

Otrokov utrinek na silvestrovo

Na novoletni zabavi mi je bilo super. Dosti smo plesali in se zabavali. Igrali smo se dosti igric.

Martin

Silvestrovanje v Skupnosti Srce
Scroll to top