Predavanje Julije Pelc “Skriti ključ k boljši komunikaciji”

Fotografija vir: https://www.google.com

 

Dragi člani SRCA!

 

V ponedeljek, 27. 2. 2023, ob 19.45 po sv. maši, ki se začne ob 19h, vas vabimo v Marijino kapelo pri Sv. Jožefu v Ljubljani na predavanje Julije Pelc Skriti ključ k boljši komunikaciji.

 

Julija Pelc je univerzitetna diplomirana psihologinja, specialistka psihološkega svetovanja, geštalt psihoterapevtka (EAGT, EAP), certificirana EuroPsy psihologinja, izvajalka supervizij in članica Slovenskega društva za geštalt terapijo SLOGES in Društva psihologov Slovenije. Ima večdesetletne izkušnje na področjih izobraževanja, zdravstva, socialnega varstva in prometa. Pri delu se srečuje s posamezniki in družinami, tudi z zahtevnimi travmatskimi izkušnjami. Dejavno je vpeta v izobraževanje psihoterapevtov (geštalt smeri) in sodeluje kot prostovoljka (Samarijan). Bila je gostja radia Ognjišče in duhovnih tednov za družine v VeržejuSvoje delo predstavlja na mednarodnih konferencah in posvetih, objavlja prispevke, izvaja seminarje in delavnice. Vodi zasebno svetovalnico Heruka v Ljubljani (julija.pelc@gmail.com, tel. 031 389 906) in strokovni svet pri Društvu psihologov Slovenije.

 

Srečanje Skriti ključ do boljše komunikacije nam bo ponudilo priložnost, da okrepimo zavedanje o sebi in kakovosti sporazumevanja. Še posebno bomo pozorni na vidik, ki je onkraj besed. Stiske, ki so neizogibni del (so)bivanja, lažje obvladujemo, če imamo ob sebi ljudi, ki nam znajo prisluhniti, in v sebi zaupanje, da bomo slišani. Pomembno je, da izzive rešujemo sproti, da se ne znajdemo v kopreni odnosov, ki vzbujajo nezaželeno napetost, dokazovanje in merjenje moči. Učenje za življenje se začne v družini, v njej naj bi našli tudi zavetje. Žal pa se vezi večkrat čezmerno zrahljajo in poti (spo)razumevanja razidejo, kar ni podporno za osebo, ki potrebuje pomoč. Dobro je, da se vprašamo: Ali opazimo, slišimo svojo stisko in prepoznamo stisko, potrebe drugega? Kako se ob tem odzovemo? Kakšne besede uporabimo? Koliko smo nasvetovalni, poučevalni, kritični ali celo kritizerski? Smo sočutno prisotni, z zanimanjem za drugega, njegovo doživljanje, poglede? Pomembno je, da izbiramo in smo pozorni, kaj in kako se bomo izrazili. Ne pozabimo, da govorimo tudi, ko molčimo. Nebesedni jezik je lahko zelo glasen. Kakovosti odnosa ne oblikujejo le izbrane besede, temveč tudi drža posameznika in namera, s katero smo v odnosu. Da bi zmogli slišati, je pomembno, da umolknemo, prisluhnemo drugemu in sebi. Če želimo biti slišani, je treba vedeti, kako poslušati. Ključ do prvih sprememb je v nas.

 

Večer s psihologinjo in psihoterapevtko Julijo Prelc bo zagotovo bogat, pridite!

 

Dogodek lahko spremljate v živo in po Zoomu:

https://us02web.zoom.us/j/84866857888

Št. srečanja: 848 6685 7888

Geslo: 123456

ALI

Po navadnem telefonu:

+38616003102,,84866857888#,,,,,,0#,,123456# Slovenia

+38618888788,,84866857888#,,,,,,0#,,123456# Slovenia

 

Za SRCE

Gena in Helena

 

Predavanje Julije Pelc “Skriti ključ k boljši komunikaciji”
Scroll to top