slovenska_jakobova_pot

Romanje v Dobrepoljsko dolino

Dodatna navodila za nedeljsko romanje v Dobrepoljsko dolino

Romanje bo kljub slabi vremenski napovedi v nedeljo izvedeno, bo pa prilagojeno razmeram: več dogajanja pod streho in manj pod dežniki. Vi samo poskrbite za toplo obleko, obutev, anorake, morda celo za rezervna oblačila in obutev, ki jih lahko pustite v avtu. Deževno sicer bo, temperatura pa bo ostala nad 10 ˚C! Blagoslov vsem in na svidenje!

 

Dragi SRČKI!

Nedelja, 25. septembra, je namenjena našemu romanju v Dobrepoljsko dolino. Ob 7.30 bo odhod s parkirišča pred Sv. Jožefom v Lj. – porazdelili se bomo po avtomobilih. Pri drugem izvozu za Grosuplje (izvoz za Casino Admiral) zapustite avtocesto in tu vas počakam ob 8.00.

Najprej obiščemo Žabjo hišo v Krajinskem parku Radensko polje, ki je 1. center za ohranjanje žive in nežive narave v državi.

Na vstopu v Dobrepoljsko dolino bomo zavili na Zdensko reber s cerkvijo sv. Antona Padovanskega in največjim lipovim drevoredom v Sloveniji. Tu nas bodo pričakali vodniki in dobili bomo tudi »dobrepoljsko culo« z malico.

Nato bomo obiskali Videm s cerkvijo sv. Križa in Jakličevim kulturnim domom.

V Ponikvah se bomo sprehodili po Poti očarljivih rastlin, zvedeli za posebnosti tega kraja in v cerkvi sv. Florjana imeli sv. mašo.

Nato bomo preganjali lakoto s toplim obrokom in se pozno popoldne vrnili domov.

Predvideni stroški romanja znašajo 25 €, sopotniki pa naj prispevajo šoferju še za vožnjo (iz Lj. in nazaj skupaj 70 km).

Prijavite se lahko preko spletnega obrazca: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeXN4oY_booOkDAa4XTjjVH37eX7ecfD2ZS4T1WrVSDoP8zjg/viewform?usp=pp_url

Prijave zbiramo do petka, 23. 9., do 24. ure.

Za dodatna pojasnila sem na voljo na: 068 631 230.

Mislim, da kadar smo skupaj, se imamo lepo, zato si privoščite to doživetje!

Mojca

 

 

 

 

Romanje v Dobrepoljsko dolino
Tags: ,
Scroll to top