Romanje po Jakobovi poti

Dragi člani skupnosti Srce,

bližajo se prvomajski prazniki in s tem naše že tradicionalno peš romanje po slovenski Jakobovi poti. Romali bomo od 27. – 29. 4. 2022 (sreda, četrtek in petek) od Vrhnike do Tomaja. Zaradi rezervacije prenočišč in obrokov se je treba prijaviti najpozneje do petka, 15. 4. 202, do 24.00. Obvezno se prijavite po spletnem obrazcu: OBRAZEC

Potek romanja:

Dnevno bomo na poti s postanki od 8 do 10 ur in prehodili od 20 do 26 km. Z nami bo romal tudi p. Tomaž, ki bo poskrbel za sv. maše in duhovni del romanja.

Hrana za prvi dan je iz popotne torbe, prvi skupni obrok bo večerja. Naslednje dni bomo šli mimo trgovin, kjer boste imeli možnost nakupa malice in pijače. Če imate drugačne potrebe glede prehrane, morate zanjo poskrbeti sami. Žal na poti ni drugih možnosti. Prvi dan se bomo ustavili za kavo v Logatcu, drugi dan v Predjami. Za zdaj so to osnovne informacije, druge še dobite.

  1. dan – 27. 4. 2022:

– zbor 7.30 pred cerkvijo sv. Pavla na Vrhniki. Tam boste lahko parkirali avto. Boljša možnost prihoda na Vrhniko je s primestnim avtobusom št. 47 iz Ljubljane, ki ustavi pod cerkvijo;

– pot čez Logatec proti Planini, kjer prespimo v domu Center Mariapoli (cena prenočišča 12 €, doplačilo za rjuhe 6 €, možnost večerje: enolončnica 5,50 € in zajtrk 2 €).

  1. dan – 28. 4. 2022:

– zajtrk v Centru Mariapoli,

– odhod 7.30,

– nadaljujemo pot mimo Predjame do Razdrtega, kjer prespimo v Hostlu Mirjam (prenočišče 20 €, možnost naročila pice iz bližnjega gostišča, v hostlu ponujajo tudi zajtrk za 8 €).

  1. dan – 29. 4. 2022:

– zajtrk,

– odhod 7. 30,

– nadaljujemo od Razdrtega preko Podrage do Tomaja, kjer končamo romanje.

Odhod domov je mogoč z vlakom iz Sežane, ki ustavi  v Logatcu in v Ljubljani. 

Veselimo se naše skupne poti!

Pripravljalni odbor skupnosti SRCE

Romanje po Jakobovi poti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to top