dr. Milena Bevc: Povezovalna komunikacija – jezik sočutja, ljubezni ter povezave s sabo in drugim

Vsebina: Namen srečanja je podati nekaj osnovnega znanja o tej vrsti komunikacije in načinu življenja ter vas motivirati zanju. Predstavila bom razliko med razdiralno (nasilno) komunikacijo in povezovalno oz. sočutno (nenasilno) komunikacijo – NNK, nato pa glavne značilnosti slednje. Trije njeni temelji so: iskreno avtentično izražanje, empatično sprejemanje/poslušanje in samoempatija. Sledil bo prikaz področij možne uporabe NNK, med katere spadajo zlasti izražanje jeze, reševanje konfliktov in izboljšanje stika s sabo. Ključna za uporabo NNK je osebna izkušnja in praksa, zato bo teorija popestrena z nekaj praktičnimi vajami v parih ali trojkah. Udeleženci bodo lahko spoznali prednosti takega sporazumevanja s sabo in drugimi, tako pa obogatili svoj osebni razvoj, izboljšali vse svoje odnose in prispevali k boljšemu svetu. Na koncu bodo navedene smernice za možne nadaljnje načine pridobivanja izkušenj in poglabljanja znanja o NNK.

 

Predavateljica: Sem članica skupnosti SRCE in od leta 2019, ko sem se prvič srečala z nenasilno komunikacijo, tudi del slovenske skupnosti za NNK. Ta vrsta komunikacije in načina življenja me je zelo prevzela in začutila sem gorečo željo, da znanje in motivacijo širim naprej, zlasti med srčke. V letih 2019 do 2022 sem se izobraževala na dveh 9-dnevnih mednarodnih intenzivnih treningih nenasilne komunikacije, po dveh 12-tedenskih slovenskih programih NNK in na nekaj 2-dnevnih delavnicah. Med druge moje pomembnejše reference s področja osebne rasti spadajo zaključeni trije letniki študija geštalt psihoterapije (mednarodni program v organizaciji slovenskega inštituta za geštaltsko terapijo – GiTa). Po izobrazbi sem doktorica ekonomskih znanosti, po poklicu in zaposlitvenem statusu pa upokojena raziskovalka in visokošolska učiteljica (docentka) za področje ekonomike izobraževanja.

 

Dogodek bo izveden dvakrat z isto vsebino (in delno različnimi vajami).

 

Lokacija in ura srečanja:

sreda, 19. 10. 2022, ob 18. uri v Ksaverjevi dvorani

četrtek, 20. 10. 2022, ob 18. uri po aplikaciji Zoom

 

Udeležba na dogodku je brezplačna.

 

Obvezna pa je prijava in sicer zaradi priprave in pošiljanja gradiva za vaje ter povezave na Zoom aplikacijo – do 16. 10. 2022.

Prijavite se preko spletnega obrazca:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe3ZWEVpJpUMnmrEzqVxGNV7TRPTzmcnKrFYW8HyW-zjiVXQg/viewform?usp=sharing

 

Knjiga o nenasilni komunikaciji: Na srečanju v živo (19. 10.) bo z 20-odsotnim popustom mogoče kupiti najnovejši prevod knjige Marshalla Rosenberga »Nenasilna komunikacija – jezik življenja« (Dobrobit – Samarijan, 2022).

Milena

 

dr. Milena Bevc: Povezovalna komunikacija – jezik sočutja, ljubezni ter povezave s sabo in drugim
Scroll to top