Search
Mail RSS Google+ Facebook Twitter

Pridruži se skupini Srce ob srcu-Dravlje

Skupine Srce ob srcu za samopomoč in oporo ob ločitvi nudijo možnost podelitve svoje stiske z ignacijansko, duhovno  metodo in s tem pot k okrevanju od bolečine ločitve.  Člani se trudimo, da se te skupine širijo po Sloveniji. V ta namen organiziramo predavanja s pričevanji, nudimo gradivo in uvedemo v metodo, ki jo uporabljamo. Poskrbimo tudi za promocijo novonastalih skupin.

Vsak član prejema gradivo ob katerem premišljuje in moli ter si ob tem oblikuje svoje izhodišče za podelitev osebne izkušnje. Ker nas druži podobna izkušnja ločitve je zaupanje hitro pridobljeno in empatija lažje dosežena. Drug z drugim v malih skupinah pošteno in odkritosrčno delimo osebno izkušnjo, svoje izzive in spodbude iz vsakdanjega življenja. Vsak lahko v okolju varnega prostora zaupanja prispeva svojo edinstveno izkušnjo, po kateri Bog daje moč in usmiljenje. Zavedamo se, da nam skozi izkušnje drugih govori Bog in nas utrjuje v hoji za Njim, ko nosimo svoj križ ločitve.

Skupine so odprte za vse z izkušnjo ločitve, tudi če dolgoletna partnerska veza ni bila zakonska ali če so sedaj v novi vezi. Dobrodošli so vsi, ki so še v postopkih ločevanja, v prvih letih samskega življenja, pa tudi, če je od razveze minilo že precej let. Ne glede na to, koliko časa je že minilo, bolečina, ki je bila potlačena, ne zastara in stiska ne mine. Bolečina, ki ni izpovedana, se zapiše v telo in zastruplja naše odnose. Nimamo se radi ker se oblagamo s krivdo. Ne sprejemamo drugih ker se primerjamo z njimi ali pa mislimo, da nas obsojajo. Bogu zamerimo ker nas je doletela ta preizkušnja, zato se raje smilimo sami sebi kot da bi sprejeli, da smo Zanj vedno ljubljeni in dragoceni.

Vernost ni pogoj, le pripravljenost slediti programu, iskreno sprejeti in se odpreti Božjemu delovanju, ki edino lahko resnično prenovi naše življenje. Psihologija od trpljenja večinoma beži, duhovnost ga sprejme in uporabi kot priložnost za srečanje in razodevanje božje moči v svojem življenju. Naše dostojanstvo in naša prava identiteta je v tem, da nas Bog vedno spoštuje, sprejema in nam je naklonjen, njegov Duh deluje tudi v naši slabotnosti.

Namen skupine je podpora drug drugemu v vseh preizkušnjah v procesu razveze in po njej ter spodbuda k osebni rasti s poglabljanjem svoje vere vosebnem, živem odnosu z Jezusom.

Pridite in povabite še koga!

E-naslov: srceobsrcu@gmail.com

Koordinatorica: Karmen Kristan
karmen.kristan@gmail.com
Tel.: 041 955 219

Duhovno spremlja:  p. dr. Viljem Lovše, DJ
viljem.lovse@rkc.si
Tel.: 041 632 626

Srečanja začenjamo ob 18 h.
Dobimo se pred župniščem v Dravljah v Ljubljani.

Termini srečanj:

  • 30. 1. 2019
  • 20. 2. 2019
  • 27. 3. 2019
  • 17. 4. 2019
  • 22. 5. 2019
  • 19. 6. 2019

Več: https://jn159.wordpress.com/2018/11/24/pridruzi-se-skupini-za-locene-srce-ob-srcu-dravlje/