Skupina za ločene in ponovno civilno poročene

Povabilo v zakonsko skupino za civilno poročene pare, ki se ne morejo cerkveno poročiti

V zadnjem času, ko se  zaradi škofovske sinode v cerkvi veliko govori o družini, so posebno pozornost dobili tudi razvezani, ki so bili do sedaj nekako prezrti oz. nevideni v svoji globoki bolečini. Izpostavljena je bila potreba po novem pastoralnem pristopu, ki temelji na posebni skrbi, spoštovanju, sprejemanju, naklonjenosti in pozornosti do razvezanih, katerih število po vsem zahodnem svetu naglo raste.

Tudi v župniji svetega Pavla na Vrhniki je že četrto leto posebna skrb posvečena parom, ki se zaradi razveze ne morejo ponovno cerkveno poročiti in so poročeni samo civilno oziroma parom, ki so na poti do civilne poroke. Zaradi potreb v župniji in okolici je bila ustanovljena zakonska skupina za civilno poročene pare, ki se pod duhovnim vodstvom srečuje v učilnici v prizidku vsak tretji petek v mesecu po večerni maši (v poletnem času ob 20.00, v zimskem ob 18.45).

Če imate vi morda za seboj takšno izkušnjo razvezanosti  in ste v novem razmerju, ki vam zaenkrat  ne omogoča sklenitve cerkvenega zakona, če zaradi novonastale situacije še iščete svoj prostor v cerkvi, če se zaradi tega, ker ne smete prejemati svetega obhajila in ker ne morete dobiti odveze pri sveti spovedi, jezite nase, na duhovnike in na Boga, če razmišljate o tem, da ste v cerkvi nezaželeni, potem ste toplo vabljeni, da se nam pridružite, in sicer 18. novembra 2016 ob 18.45. Ob različnih temah bomo skupaj premagovali takšne in drugačne težave ter spoznavali, da ni nujno, da sta zakonska razveza in ponovna poroka konec življenja s Kristusom in Cerkvijo. Lahko sta možnost novega začetka zavzetega življenje z njima. Vsakega iskalca bomo z veseljem sprejeli. Za vse dodatne informacije ali vprašanja lahko pokličete na številki 031 876 349 ali 051 605 653. Vsi toplo vabljeni.

letak_loceni-in-ponovno-poroceni