Skupina razvezanih SRCE – Suha

 

divorce-heart-coupleAprila se je na Suhi prvič srečala skupina za razvezane. P. Viljem Lovše, duhovni asistent skupine SRCE in koordinatorka skupin za poslušanje “Srce ob srcu” Karmen Kristan sta predstavila metodo dela in delovanje matične skupine SRCE (Skupina Razvezanih v CErkvi).

Metodo duhovnega poslušanja smo preizkusili tudi praktično: podelili smo si svoje zgodbe razveze in doživeli veselje ob tem, da nam je bila ponujena možnost, v varnem okolju, izliti svojo bolečino, strahove, dvome, upanje…Vsi udeleženci smo veseli možnosti, da smo lahko slišani in se vzajemno podpiramo.

Razveza je boleč in težak proces, ki vključuje mnoge faze kot je ozaveščanje in izročitev bolečine, ranjenosti in krivde Bogu, nujnost odpuščanja sebi, partnerju-ki in vsem, ki so nas prizadeli ob tej izkušnji, sprejetje usmiljenja od Boga in drugih, iskanje smisla in poguma za novo življenje ipd. Bolečina, ki je potlačena ne zastara, krvavi še po 30. letih in več.

Način dela v naši skupini je prvenstveno duhoven. Gradivo za vsako srečanje je vezano na Božjo besedo in izkušnjo procesa ločitve. Delo v skupini temelji na podelitvi osebne izkušnje preko katere nam Bog daje svojo moč in nas s tem spreminja in osvobaja.

V želji, da se dobro širi, vabimo vse razvezane iz okolice Šk. Loke  (lahko tudi od vsepovsod), da se nam pridružijo. Skupina je odprta za vse z izkušnjo razveze, vernost ni pogoj. Potrebna je le pripravljenost slediti programu, iskreno sprejeti in se odpreti Božjemu delovanju, ki edino lahko resnično prenovi naše življenje.

Drugo srečanje bo v četrtek, 19. maja, po sveti maši (cca 19.30) v župnišču na Suhi.

Udeleženci povabljeni tudi k sveti maši ob 19h v cerkvi.

Kontakt:

Župnik: Matjaž Zupan
E-mail: zupan.matjaz@gmail.com
tel: 04/51 31 028 ali 041 926 898