Skupina razvezanih – Nova Gorica

ngV mesecu januarju je v novogoriški župnijski cerkvi pričela z delovanjem skupina za razvezane, ki jo strokovno vodi socialna svetovalka in terapevtka Kristina Martelanc, dolgoletna sodelavka tržaške škofijske Karitas.  S svojimi bogatimi izkušnjami pri delu z različnimi skupinami ljudi, predvsem pa s svojo predanostjo in osebnim poslanstvom za pomoč bližnjemu, nas je sprejela in opogumila, da smo razvezani spregovorili o sebi in svoji izkušnji ločitve.

V šestih srečanjih smo se v skupini vrstili različni udeleženci, nekateri smo se udeležili skoraj vseh srečanj, drugi so se nam priključili kasneje. Vsak s svojo zgodbo smo pristopili k skupini, najprej bolj zadržani, kasneje pa vedno bolj odprti za izmenjavo izkušenj, poslušanje drugih, izražanje svojega mnenja in kar je najtežje, pripoved svoje zgodbe. Na vsakem srečanju nas je spremljal naš župnik, Lojze Kržišnik, ki je iz naših pripovedi spoznaval ljudi s posebno izkušnjo, z velikim spoštovanjem do vsakega od nas. To nam je dalo občutek sprejetosti in še večje vključenosti v Kristusovo cerkev.

Podobne skupine delujejo tudi drugod po Sloveniji in po zaslugi gospoda Lojzeta, sta nas na predzadnjem srečanju obiskala pater Viljem, duhovni asistent in gospa Karmen, koordinatorica za skupine Srce ob srcu (služba poslušanja), v skupini razvezanih v Cerkvi (Srce), ki deluje v Ljubljani. Predstavila sta nam njihov način dela in nas povabila k sodelovanju tudi v prihodnje. Za vse nas je bila to zanimiva in poučna izkušnja, ki nam je zagotovo pustila tudi kakšno novo iztočnico za načrtovanje dela naše skupine v prihajajočem letu.

Prihaja čas poletnega počitka, ko se člani skupine nekaj mesecev ne bomo srečevali, ostali pa bomo na nek način povezani, tudi v molitvi in dobrih mislih, ki nas povezujejo.

Kontakt:

Duhovnik: Alojzij Kržišnik
alojzij.krzisnik@rkc.si
Naslov:
Sedejeva 2, 5000 Nova Gorica
Telefon:
05 333 30 86