Enoletna šola odpuščanja

odpuscanjeProgram je lahko v veliko pomoč za celostno osebno duhovno rast. Vsak človek je namreč poklican, da bi izkustveno doživel in doumel neizmerno Božje usmiljenje in kako je resnično ljubljeni Božji sin/hči v Jezusu Kristusu. Kdor vstopi v to Božjo ljubezen, jo lahko potem tudi živi in deli z drugimi in vsem stvarstvom. Prav k temu nas spodbuja tudi papež Frančišek v letu Božjega usmiljenja, ki je pred nami.

»Vabim vsakega kristjana, kjerkoli že je, naj še danes obnovi svoje osebno srečanje z Jezusom Kristusom, ali se vsaj odloči za srečanje z njim in ga vsak dan nenehno išče. Ni razloga, da bi kdo mislil, da to vabilo ni namenjeno njemu, kajti »nihče ni izključen od veselja, ki ga prinaša Gospod«.  Kdor tvega, tega Gospod ne razočara. Kadar kdo stori majhen korak naproti Jezusu, odkrije, da je Jezus že pričakoval njegov prihod z odprtimi rokami. V tem trenutku lahko rečemo Jezusu Kristusu: »Gospod, pustil sem se goljufati, na tisoč načinov sem bežal od tebe. Potrebujem te. Ponovno me osvobodi, Gospod. Ponovno me sprejmi v svoj odrešilni objem«. Kako blagodejno se je vrniti k njemu, potem ko smo se izgubili! Še enkrat ponavljam: Bog se nikoli ne naveliča odpuščati. Mi se naveličamo prositi za njegovo usmiljenje. Gospod, ki nas je povabil, da odpuščamo »sedemdesetkrat sedemkrat« (Mt 18,22), nam daje zgled: On odpušča sedemdesetkrat sedemkrat. Vedno znova nas jemlje na svoje rame. Nihče nam ne more odvzeti tega dostojanstva, ki nam ga podeljuje ta neskončna in neomajna ljubezen. Jezus nam dovoli, da dvignemo glavo in začnemo znova, z nežnostjo, ki nas nikoli ne razočara in ki nam more vedno vrniti veselje. Ne bežimo od Jezusovega vstajenja, nikoli se ne vdajmo, naj se zgodi karkoli. Nič ni močnejše od njegovega življenja, ki nas žene naprej!« (Veselje evangelija 3)

ENOLETNA ŠOLA ODPUŠČANJA

Odpuščanje je dolg proces. Začne se lahko, če vanj zavestno in svobodno vstopimo. Zato je potrebna Božja milost in pogosto tudi pomoč drugih. Če ste pripravljeni vstopiti v ta proces, vas vabimo v Šolo odpuščanja. Enoletni program obsega začetni in vmesni duhovni vikend, štiri enodnevne delavnice, osebno delo po navodilih in osebno duhovno spremljanje enkrat na mesec.

Na prvem vikendu bomo naredili prvi pomemben korak v odpuščanju, ki obsega 12 korakov. Potem bo vsakdo mesečno prejel material za osebno delo, premišljevanje ob Božji besedi in molitev, da bo lahko počasi stopal naprej po poti celostne osebne duhovne rasti.

Izvajanje: začetni vikend: od 9. do 11. oktobra 2015;

nadaljevalni vikend: od 1. do 3. aprila 201

enodnevne delavnice: 6. 12. 2015, 14. 2. 2016, 19. 6. 2016 in 11. 9. 2016.

Voditelja: p. Ivan Platovnjak DJ in ga. Sonja Pungertnik

Informacije in prijave na spletni strani http://ignacijevdom.si/dogodki/sola-odpuscanja-uvodni-vikend/ ali v tajništvu doma vsak delovni dan od 8.00 do 16.00 na telefonski številki 051-613-374 ali kadarkoli po e-pošti na naslovu ignacijevdom@gmail.com.

Pogovor_s_p._Ivanom_Platovnjakom_o_Šoli odpuščanja:

http://www.ignacijevdom.si/wp-content/uploads/2014/07/Pogovor_s_p._Ivanom_Platovnjakom_o_Soli-odpuscanja.pdf

V oddaji Utrip Cerkve na Slovenskem sta  Sonja Pungertnik in p. Janez Poljanšek  predstavljala celoletne programe v našem domu (oddaja je bila na sporedu Radia Ognjišče 1. septembra, lepo povabljeni k poslušanju):http://tehnika.ognjisce.si/matjazm/razno/utrip_150901_ignacijev_dom_duhovnosti.mp3

Pogovor ga. Sonje Pungertnik s ga. Nedo Milos, ga. Marijo Šavli in p. Ivanom Platovnjakom DJ: O duhovnem spremljanju in šoli odpuščanja  (posnetek iz sobotnega duhovnega večera na Radiu Ognjišče). http://ignacijevdom.si/filmska-galerija/ (pod številko 4)