Search
Mail RSS Google+ Facebook Twitter

PRIDRUŽI SE NAM

Skupnost SRCE je namenjena vsem, ki imajo izkušnjo razveze. Iščeš krog ljudi s podobno izkušnjo? Skupnost nudi varen prostor za soočanje z novo življenjsko situacijo in bolečino, ki jo lahko podeliš z ljudmi, ki jo bodo razumeli. Ta trenutek življenja je lahko priložnost za odkrivanje novih dimenzij bivanja, učenja novih vzorcev reagiranja in iskanje novih izhodišč v življenju. Pridruži se nam! Verska pripadnost ni pogoj za članstvo v skupnosti, ki je odprtega tipa, pridružiš se lahko kadarkoli.

Srečanja članov skupnosti na mesečnih predavanjih so vsak četrti ponedeljek v mesecu ob 19.45 uri,  v Marijini kapeli  v Duhovnem središču sv. Jožefa.

Udeleženci lahko brezplačno parkirajo na velikem parkirišču za cerkvijo.

Dobrodošli tudi vsi, ki se želite pridružiti. Dobili boste vse potrebne informacije glede skupin, ki že obstajajo. Lahko pa tudi pišete ali kličete na spodaj navedene kontakte.

E-naslov: razvezani.srce@gmail.com

Vodi: Upravni odbor skupnosti Srce

Duhovni asistent: P. Tomaž Mikuš, DJ
tomaz.mikus@gmail.com
Tel.: 064 178 014

V okviru skupnosti SRCE je nastalo in deluje že kar nekaj skupin, vse z namenom, da bi mi, razvezani, našli in osmislili pot, ki jo moramo prehoditi med in po ločitvi. S pomočjo skupine je lažje priti in zadihati v novo življenje po ločitvi.


SKUPINE SRCE OB SRCU

E-naslov: srceobsrcu@gmail.com

Koordinatorica: Karmen Kristan
karmen.kristan@gmail.com
Tel.: 041 955 219

Duhovno spremlja:  p. dr. Viljem Lovše, DJ
viljem.lovse@rkc.si
Tel.: 041 632 626

Skupine Srce ob srcu za samopomoč in oporo ob ločitvi nudijo možnost podelitve svoje stiske z ignacijansko, duhovno  metodo in s tem pot k okrevanju od bolečine ločitve.  V te skupine se je lansko leto  vključilo že več kot 70 ljudi. Člani se trudimo, da bi se te skupine razširile po Sloveniji. V ta namen organiziramo predavanja s pričevanji, nudimo gradivo in uvedemo v metodo, ki jo uporabljamo. Poskrbimo tudi za promocijo novonastalih skupin.

Vsak član prejema gradivo ob katerem premišljuje in moli ter si ob tem oblikuje svoje izhodišče za podelitev osebne izkušnje. Ker nas druži podobna izkušnja ločitve je zaupanje hitro pridobljeno in empatija lažje dosežena. Drug z drugim v malih skupinah pošteno in odkritosrčno delimo osebno izkušnjo, svoje izzive in spodbude iz vsakdanjega življenja. Vsak lahko v okolju varnega prostora zaupanja prispeva svojo edinstveno izkušnjo, po kateri Bog daje moč in usmiljenje. Zavedamo se, da nam skozi izkušnje drugih govori Bog in nas utrjuje v hoji za Njim, ko nosimo svoj križ ločitve.

Skupine so odprte za vse z izkušnjo ločitve, tudi če dolgoletna partnerska veza ni bila zakonska ali če so sedaj v novi vezi. Dobrodošli so vsi, ki so še v postopkih ločevanja, v prvih letih samskega življenja, pa tudi, če je od razveze minilo že precej let. Ne glede na to, koliko časa je že minilo, bolečina, ki je bila potlačena, ne zastara in stiska ne mine. Bolečina, ki ni izpovedana, se zapiše v telo in zastruplja naše odnose. Nimamo se radi ker se oblagamo s krivdo. Ne sprejemamo drugih ker se primerjamo z njimi ali pa mislimo, da nas obsojajo. Bogu zamerimo ker nas je doletela ta preizkušnja, zato se raje smilimo sami sebi kot da bi sprejeli, da smo Zanj vedno ljubljeni in dragoceni.

Vernost ni pogoj, le pripravljenost slediti programu, iskreno sprejeti in se odpreti Božjemu delovanju, ki edino lahko resnično prenovi naše življenje. Psihologija od trpljenja večinoma beži, duhovnost ga sprejme in uporabi kot priložnost za srečanje in razodevanje božje moči v svojem življenju. Naše dostojanstvo in naša prava identiteta je v tem, da nas Bog vedno spoštuje, sprejema in nam je naklonjen, njegov Duh deluje tudi v naši slabotnosti.

Namen skupine je podpora drug drugemu v vseh preizkušnjah v procesu razveze in po njej ter spodbuda k osebni rasti s poglabljanjem svoje vere v osebnem, živem odnosu z Jezusom.

Gradivo za molitev, premišljevanje in podelitev v skupini boste prejemali po e-pošti in natisnjeno na srečanju.

Kraji srečanj in kontakti:


SKUPINA SRCE OB SRCU – Ljubljana

Srečanja so vsako 4. sredo v mesecu ob 18. uri, v župniji Dravlje

Začnemo s skupno poglobljeno mašo v kapeli po naših namenih, nato sledi srečanje z metodo duhovnega poslušanja ob delitvi osebnih izkušenj.

Vodi: Karmen Kristan
karmen.kristan@gmail.com
Tel.: 041 955 219  

Duhovni asistent:   p. dr. Viljem Lovše, DJ


SKUPINA SRCE OB SRCU – Suha pri Škofji Loki

Srečanja so  vsak  3. četrtek  v mesecu ob 19.30 h v župnišču. 
Povabljeni tudi k sv. maši ob 18 h.

Vodi:  Karmen Kristan
karmen.kristan@gmail.com
Tel.: 041 955 219  
Varuh metode: Rudi Potočnik


SKUPINA SRCE OB SRCU – Nova Gorica

Srečanja so vsak 3. petek v mesecu ob 20 uri v župnišču. 
Vodi: žpk  Alojz Kržišnik
alojzij.krzisnik@rkc.si
Tel.: 041 596147


SKUPINA SRCE OB SRCU – Šturje, Ajdovščina

Srečanja so vsak 1. torek v mesecu  ob 20 uri v župnišču v Šturjah. Levstikova 1

Vodi: žpk Zoran Zornik
zoran.zornik@rkc.si
Tel.: 041-673-292


SKUPINA SRCE OB SRCU – Celje

Srečanja so vsako 4. nedeljo v mesecu po  večerni maši
(maša je ob 18. uri, srečanje ob 19. uri)  v kapucinskem samostanu, Breg 18, Celje.
Vodi: kapucin Primož Kovač
primoz.kovac@rkc.si

Tel.: 041 780 109 


SKUPINA SRCE OB SRCU – Maribor

Srečanja bodo  vsak 2. četrtek v mesecu ob 19.00 v  župnišču, Magdalenski trg 3, Maribor.

Vodi. p. dr. Ivan Hočevar, DJ
ivan.janez@gmail.com
Tel.: 041 286 352


SKUPINA SRCE OB SRCU – Koper

Srečanja bodo  vsak 1. torek v mesecu ob 19.30 v
župniji Koper sv. Marko
Kvedrova 17, Koper.
ervin.mozetic@gmail.com
Tel.: 041 724 884


Ob slikah lahko prisluhnete predstavitvi skupin za ločene SRCE OB SRCU. Posnetek je nastal v okviru oddaje Utrip Cerkve na Slovenskem. (20.9.2016) Pogovor s p. Viljem Lovše in Karmen Kristan je vodila Mateja Subotičanec.


SKUPINA za okrevanje po ločitvi

Skupina za okrevanje po ločitvi, se srečuje ob ponedeljkih  pri sv. Jožefu v Ljubljani in deluje  po duhovnem programu dvanajstih korakov Anonimnih alkoholikov.

Voditeljica: Mari Omahen
omahenmari@gmail.com
Tel.: 031 702 237

Duhovni asistent: P. Tomaž Mikuš, DJ
tomaz.mikus@gmail.com
Tel.: 064 178 014


SENIOR SKUPINA SRCE

Razvezani, ki so/smo že dolga leta sami, pa mogoče vseeno pogrešamo pogovor in odgovore na vprašanja, ki nastanejo takrat, ko se osamosvajajo, ali bi se morali glede na starost, osamosvojiti otroci, ko se poročajo, gredo od doma, ko dobimo prve vnuke, ko pride bolezen, starost, ki morda še poglobi osamljenost. Danes je čas tako hiter, da odrasli otroci in mlade družine nimajo dovolj časa za lastno življenje, kaj šele za naše. Tudi otrok ne moremo obremenjevati s svojimi problemi in stiskami, lahko pa si podelimo med seboj, v skupini.

Vodi: Ga. Marija Cigoj
marija.cigoj@gmail.com
Tel.: 051 335 404

Duhovni asistent: P. Tomaž Mikuš, DJ

SREČANJA so drugi in četrti ponedeljek v mesecu, vedno ob 17.00 uri v Ksaverijevi dvorani   sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani.  Po srečanju ob 19.00 uri je sv.  maša.