Search
Mail RSS Google+ Facebook Twitter

Pretekli dogodki


“Ustvarjen/a po Božji podobi”

Postne duhovne vaje v Logarski dolini v Domu duhovnih vaj Sester Logar od 10. do 12. MAJA 2019. Če si dobro ogledamo zgornjo sliko, lahko vidimo, da Slikar Giusto de Menabuoi v tej podobi posreduje teološko idejo, da smo ustvarjeni po Božji podobi – Bog oče ustvari Adama po podobi Kristusa in ker Adam brez […]

ROMANJE PO JAKOBOVI POTI – VIŠARSKA SMER, od 1. do 4. maja 2019

Dragi Srčki in romarji Jakobove poti po Slovenji, vabimo vas, da se nam pridružite na 2. delu romarske poti. Pot, ki bo letos v večji meri potekala po ravnini, nas bo vodila od Bleda do Sv. Višarij. Dnevno bomo prehodili približno 20 do 22 km, zadnji dan pa se bomo vzpeli na Sv. Višarje. PROGRAM:    […]

Samomorilne misli

O tem, kako ravnati in se soočati z samomorilnimi mislimi, nam bo na velikonočni ponedeljek, 22. aprila, ob 19:45, spregovoril minorit p. Toni Brinjovc. Samomor je tragičen in smrtonosen zaključek psihološkega procesa, ki je rezultat nerešenih dogodkov, ki so ustvarili depresijo in brezup. Nekdo, ki razmišlja o samomoru, ne vidi nobenega upanja, da bo prihodnost drugačna od […]

SAMOODREŠITEV – predavanje 25. marca 2019

Dragi člani skupnosti SRCE, v ponedeljek, 25. 3. 2019, na praznik Marijinega oznanjenja – materinski dan, vas vabimo na ponedeljkovo mesečno srečanje. Ob 19. uri bo sveta maša v Marijini kapeli, po maši bomo ob 19.45 srečanje nadaljevali v prostorih Pastoralnega središča sv. Jožefa v Ljubljani (nad Marijino kapelo). Predaval nam bo kapucin br. Miha […]

Izlet v Županovo jamo v Grosuplju

V nedeljo, 17. marca 2019 se bomo ob 8. uri zbrali na dvorišču za cerkvijo sv. Jožefa in se nato odpravili v vas Cerovo blizu Grosuplja. Naravoslovna učna pot “Po sledeh vodomca” nas bo vodila od vasi Cerovo, proti Logu pod Cerovim, skozi gozdni rob, mimo mokrotnih travnikov, do zaselka Podlom in izvira Podlomščice. Tam je […]

Predavanje “Zakaj nekdo vara?”

Predavanje in ponedeljkov večer skupnosti Srce bo tokrat izjemoma v torek 29. januarja. Skupno druženje začnemo s sveto mašo ob 19h v Marijini kapeli. Predavanje bo ob 19.45 v dvorani nad kapelo. Vhod je iz predverja kapele po stopnicah navzgor do vrha. Predavanje se lahko udeležijo vsi, tudi tisti, ki niso člani skupnosti Srce in […]

Skupnost Srce prebira Sveto pismo na SP-maratonu

SSP-maraton se začne 26.1. s SP-tržnico, na kateri bo sodelovala tudi Skupnost SRCE, na stojnici Pastoralnega središča sv. Jožefa.  Skupnost SRCE prebira SP-odlomke dne 28.1. od 16.00 do 18.00 ure. Povabljeni k branju sv. pisma. 

Romarsko – planinski izlet na Svete Višarje

ROMARSKO – PLANINSKI IZLET na Svete Višarje, v nedeljo 27. 1. 2019 Na Svete Višarje se bomo podali peš. Pot sicer ni zahtevna, dobro je nekaj pripravljenosti. Potrebna je zimska planinska oprema (pohodni čevlji, nepremočljiva obleka, pohodne palice, morda tudi dereze). Hoje je približno nekaj manj kot 3 ure za pot navzgor. Z nami bosta p. Tomaž Mikuš in p. Robin Schweiger. Navadno okoli […]

Gledališka predstava 2018 – nov termin

Dragi člani SKUPNOSTI SRCE,

predstava 3. decembra je bila zaradi bolezni odpovedana, mi pa smo dobili novo možnost in nov termin.

Gledališka predstava 2018

Skupnost SRCE vabi v ponedeljek, 3. 12. 2018, ob 20.00 v Stolp Škrlovec v Kranju na ogled monodrame Judovski pes. Vabljeni!

Peš romanje k sv. Katarini

Skupnost Srce  vabi na peš romanje k sv. Katarini.

Zberemo se v nedeljo 25. novembra 2018 ob 7.30 uri pred Duhovnim središčem sv. Jožefa v Ljubljani oz. ob 8.00 pred gasilskim domom v Stanežičah.
Ob 8.00 uri bomo peš krenili do Katarine (hoje pribl. 1h 45min eno smer), kjer bo ob 10. uri slovesno bogoslužje ob praznovanju župnijske zavetnice.

Duhovne vaje za ločene: Moja pot odrešenja

Dom Matere Terezije Ilirska Bistrica od četrtka 8. novembra do nedelje 11. novembra 2018 . Voditelji: p. mag. Tomaž Mikuš, DJ, Karmen Kristan, p. dr. Viljem Lovše, DJ,  
Dragoceni in spoštovanja vredni smo. Vsak hip naše osebne zgodovine. Tudi ločitev in ostale naše stiske so zajete v Božjo zgodovino odrešenja. Skupaj bomo odkrivali svoje križe kot priložnost za rast v svobodi in vzajemni ljubezni. Bog računa na vsakega izmed nas. Nikogar ne pozabi in za vsakega sočutno skrbi. Po ljudeh in po stvareh. Naše izkušnje so naš peti evangelij. Dobra novica. Ne bojmo se. Nikogar in ničesar.

2. vseslovensko srečanje razvezanih v Cerkvi

Kje: Lokacija:  pri sv. Jožefu v Ljubljani

Kdaj: sobota 13. oktobra 2018

Naslov: Nisem se poročil-a, da bi se ločil-a   Podnaslov:Rim 8,28: Sicer pa vemo, da njim, ki ljubijo Boga, vse pripomore k dobremu, namreč njim, ki so bili poklicani po njegovem načrtu.

Septembrsko srečanje Skupnosti SRCE – 24. 9. 2018

SEPTEMBRSKO SREČANJE SKUPNOSTI SRCE – 24. 9. 2018

Prvo, septembrsko srečanje Skupnosti Srce bo v ponedeljek, 24.9.2018. Srečanje se začne ob 19 uri z mašo v Marijini kapeli.

Duhovne počitnice skupnosti Srce v septembru na Murterju

Duhovne počitnice skupnosti Srce v septembru na Murterju

Romanje po slovenski obali VESELIMO SE V GOSPODU

Naslov romanja: VESELIMO SE V GOSPODU
Veselite se v Gospodu zmeraj; ponavljam vam, veselite se. /Flp 4,4/

SOBOTA,  1. SEPTEMBER 2018
Veselje , ki ne mine in ga svet ne more dati, prinaša notranji mir in moč za premagovanje  vseh stisk in težav, ki jih prinaša življenje.
Na našem romanju bomo v lepoti naše Primorske odkrivali neizčrpne vire veselja v Gospodu.  Trudili se bomo živeti ta dan, kot da je prvi in zadnji. To bo povabilo k otroškemu čudenju nad lepoto življenja in zahvaljevanju – hvaležnosti  za preproste stvari, ki lahko začinijo naše življenje, da postane dar za druge in s tem veselje za ta svet.

Predavanje Maliki – Odvisnosti – Navezanosti in srečanje skupnosti Srce

Zadnje srečanje skupnosti SRCE v tem pastoralnem/šolskem letu bo v ponedeljek, 18.6.2018. Srečanje se začne   ob 19.45 v  Marijini kapeli pri sv. Jožefu na Poljanah v Ljubljani. (Parkirate lahko brezplačno na parkirišču za cerkvijo) Povabljeni tudi k maši ob 19. uri . Beno Lavrih nam bo spregovoril na temo Maliki – Odvisnosti – Navezanosti. Predavanju bo sledil pogovor. Srečanje bomo zaključili […]

Srečanje skupnosti Srce z večerom pričevanj

Dragi člani Skupnosti SRCE,

v ponedeljek, 28. 5. 2018, vas po večerni sv. maši ob 19:45 vabimo na VEČER PRIČEVANJ  v Marijino kapelo cerkve sv. Jožefa. 

Pohod po Krasu

20. maja nas bo po Krasu vodil Silvan Pipan. Tokrat nam ni pripravil samo pohoda, vabi nas tudi na delovno akcijo, če se je želi kdo udeležiti.

Vabilo na romanje po Jakobovi poti po Sloveniji – gorenjski krak

Lepo povabljeni na romanje, ki bo potekalo od 27. do 29. aprila. 27. 4. 2018 se zberemo ob 6.30 pri gasilskem domu v Stanežičah in nadaljujemo pot proti Sv. Katarini.

23. april 2018 – srečanje Skupnosti SRCE v aprilu

Dragi člani Skupnosti SRCE,

v ponedeljek, 23. 4. 2018, vas po večerni sv. maši ob 19:45 vabimo na predavanje v Marijino kapelo cerkve sv. Jožefa. Predaval nam bo p. Damjan Ristić DJ, na temo: Moja odgovornost za razpad zakona.

Dobrodelni koncert Na pragu upanja

Prisrčno vabljeni na dobrodelni koncert klasične glasbe z akademski glasbeniki, ki bo potekal 20. aprila, ob 20.00 uri , v cerkvi Sv. Jakoba v Ljubljani, Gornji trg 18.

26. 3. 2018 – srečanje Skupnosti SRCE v marcu

Predragi člani skupnosti SRCE,

lepo vabljeni na srečanje skupnosti SRCE v marcu, v ponedeljek, 26.3.2018. Srečanje se začne ob 19.45 v Marijini kapeli pri sv. Jožefu na Poljanah v Ljubljani.

POHOD OD GOBAVICE DO RAŠICE

V soboto, 17. 3. 2018, vas vabiva na pohod od Gobavice (433 m) do Rašice (641 m) z izhodiščem v Mengšu. Višinske razlike je ok. 300 m, hodimo pa po gozdnih poteh od 3 do 4 ure v eno smer in vsaj še 2 uri nazaj do avtomobilov.

Dobrodelni Gregorjev ples s Kranjci & Barbaro Grabar

16. marca se ob 20.00 srečamo v Antonovem domu na Viču. Z zbranimi sredstvi bomo podprli delovanje programa Na pragu upanja (http://napraguupanja.si/), ki je namenjen zdravljenju ran zaradi zlorab.

Ustvarjalna delavnica

Lepo vabljeni vsi z ustvarjalnim talentom in tudi tisti brez, da se zberemo v četrtek, 15. marca ob 18.00 uri in skupaj ustvarjamo ob čaju in klepetu na ustvarjalni delavnici.

26. 2. 2018 – februarsko srečanje Skupnosti SRCE

V ponedeljek, 26. 2. 2018, vas po večerni sv. maši ob 19:45 vabimo na februarsko predavanje v Marijino kapelo cerkve sv. Jožefa. Predaval nam bo p. Janez Poljanšek DJ , na temo: Stres – tihi morilec.

Postne duhovne vaje OSVOBAJANJE OD NAVEZANOSTI, v Romarskem domu v Olimljah, od 23. do 25. februarja 2018

Najtežje se je osvoboditi zamer. V teh duhovnih vajah se bomo soočili z njimi, jih spravili na papir, jih zaupali nekomu drugemu in molili za tiste, ki so jih povzročili. Želimo, da bi tisti prostor, ki ga v našem srcu sedaj zasedajo zamere, bil napolnjen z sočutjem, ljubeznijo in odpuščanjem.

Romarsko – planinski izlet na Svete Višarje

SKUPNOST SRCE vabi na tradicionalni ROMARSKO – PLANINSKI IZLET na Svete Višarje, v nedeljo 11. 2. 2018.

Predavanje s pričevanji »Ločitev – priložnost?«

v župnišču Maribor – sv. Magdalena, Magdalenski trg 3,
v četrtek, 8. februarja 2018 ob 19 h.
Predaval bo: p. dr. Viljem Lovše, DJ.
V življenju najbolj dozorevamo in se spreminjamo prav preko dogodkov in preizkušenj, ki jih sami nismo načrtovali, ampak se nam zgodijo. Vsaka preizkušnja je priložnost, da se odpremo svojim resničnim globinam in tudi druge odkrijemo v novi luči.

Predavanje: »LOČEN/A – KAJ PA ZDAJ?«

Predavanje bo v kapucinskem samostanu, Breg 18, Celje, v torek, 6. februarja 2018 ob 19 h. Predaval bo: p. dr. Viljem Lovše.
Krhki smo. Nihče ob poroki ne misli, da se bo ločil. Pa se vendar zgodi. Kaj pa zdaj? Skušnjava me sili v obup, v zapiranje vase. Najslabše je, če se zaprem. Tudi beg ne pomaga. Moški to rešujemo na svoj način, ženske pa tudi.

Predavanje »Nisem se poročil, da bi se ločil”

Predavanje »Nisem se poročil, da bi se ločil”
Predavanje bo v župnišču v Slovenj Gradcu, Trg svobode 5, 2380 Slovenj Gradec

v petek, 02. 02. 2018 ob 19.30 h.

Predaval bo: p. dr. Viljem Lovše, DJ. Predavanje bo obogateno s tremi kratkimi pričevanji.

22. 1. 2018 – Januarsko srečanje Skupnosti SRCE

Dragi člani Skupnosti SRCE,
v ponedeljek, 22. 1. 2018, vas po večerni sv. maši ob 19:45 vabimo na januarsko predavanje v Marijino kapelo cerkve sv. Jožefa. Predaval nam bo p. Vili Lovše, na temo: Duhovnost v vsakdanjem življenju.

SENIOR SKUPINA SRCE

V okviru skupnosti SRCE je nastalo in deluje že kar nekaj skupin, vse z namenom, da bi mi, razvezani, našli in osmislili pot, ki jo moramo prehoditi med in po ločitvi. S pomočjo skupine je lažje priti in zadihati v novo življenje po ločitvi.

Izlet z Nevijem po Primorski

Skupnost SRCE vabi na izlet po Primorski v soboto, 13. januarja 2018.

Zberemo se ob 7.15 uri pred Duhovnim središčem sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani, ali pa na Markovcu pri Kopru ob 8.40 uri.

Predavanje Kako sprejeti križ ločitve?

Predavanje bo v župnišču v Šturjah, Levstikova ulica 1, v torek, 09. 01. 2018 ob 20 h.

Vse težave, preizkušnje in stiske našega življenja niso tragedija, ampak priložnost. Tako tudi ločitev. Razlogov za ločitev se nikdar ne zavedamo v celoti, gotovo pa je eno: Bog nas po vsem  tem vabi, da sprejmemo Njegovo brezpogojno ljubezen in  sodelujemo pri Njegovi ljubezni do nas samih,  naših bližnjih in življenja v celoti.
Predaval bo: p. dr. Viljem Lovše, DJ
Predavanje bo obogateno s tremi kratkimi pričevanji razvezanih. Karmen, Rudi in Magdalena bodo podelili svojo osebno izkušnjo, svojo zgodbo razveze s poudarkom na tem, kako so se učili sprejemati svoj križ ločitve in kaj vse jim je pri tem pomagalo.

Dobrodošli vsi z izkušnjo ločitve in tudi tisti, ki vas ta tema zanima, ker imate med svojimi prijatelji ali v sorodstvu koga, ki ima to izkušnjo ter ga želite globlje razumeti v njegovi stiski.

Silvestrovanje Skupnosti SRCE

Na Silvestrovo smo ob 22.00 povabljeni v Marijino kapelo pri sv.
Jožefu v Ljubljani, da se udeležimo skupne svete maše, ki je namenjena
nam razvezanim.

Decembrsko srečanje skupnosti SRCE

Dragi člani skupnosti SRCE,
naše decembrsko srečanje bo potekalo v ponedeljek, 18. decembra, po večerni sv. maši ob 19:45 v Marijini kapeli cerkve sv. Jožefa. Povabljeni tudi k maši ob 19. uri.

Predavanje: p. Tomaž Mikuš DJ, tema: Osvobajanje od zamer

Ogled gledališke predstave 2017

Skupnost SRCE te vabi na ogled sodobne drame Teror – slovenska krstna uprizoritev, ki bo v soboto, 2. 12. 2017, ob 19.30 v Prešernovem gledališču v Kranju.

Pričevanje: Ločen sem, kaj pa zdaj?

Na novemberskem srečanju skupnosti Srce pri sv. Jožefu bosta Rok in Tomaž pričevala  o svoji izkušnji razveze. Srečanje se začne z mašo ob 19. uri in nadaljuje s pričevanjem ob 19:45 ter povovorom in agape. Dobrodošli stari in novi člani.

Sejem PODARIM-DOBIM

V želji, da okrepimo medsebojno pomoč in podporo med člani skupnosti Srce za več veselja, bomo letos prvič organizirali sejem Podarim-Dobim.

Ob začetku adventa smo še toliko bolj povabljeni k darežljivosti, saj le to kar podariš ohraniš za vedno. Vse kar storimo v Ljubezni ima že svoje mesto v Božjem spominu. Tudi na ta način pripravljamo prostor Gospodu v svojem srcu.
Kdaj: 27. novembra od 17h – 19h
Kje: Ksaverijeva dvorana pri sv. Jožefu na Poljanah,

Peš romanje k sv. Katarini 2017

Zberemo se v nedeljo 26. novembra 2017 ob 7.30 na dvorišču za cerkvijo sv. Jožefa v Ljubljani. Ob 8:15 bomo izpred gostilne Belšak – Slavkov dom peš krenili do sv. Katarine, kjer bo ob 10. uri sveta maša. Srečanje bo »ne« glede na vreme, primerna je pohodna obutev s toplimi oblačili. Malico imamo iz nahrbtnika. […]

Nova skupina Srce ob srcu-Radlje

V Radljah ob Dravi na Koroškem se ustanavlja Skupina razvezanih Srce ob srcu-Radlje, na podlagi izkušenj takih skupin drugje.
Datumi srečanj so vsak drugi ponedeljek v mesecu (razen ene izjeme) v župnišču v Radljah  (Mariborska cesta 9, 2360 Radlje ob Dravi)
po večerni maši ob 18h:

1. vseslovensko srečanje razvezanih v Cerkvi  „ŽIVLJENJE PO LOČITVI“


Namen: Po besedah papeža Frančiška morajo ločeni in ponovno poročeni dobiti jasno sporočilo, da niso izobčeni iz Cerkve, da so sprejeti in da so del občestva. Dogodek bo priložnost za prepoznavanje potreb razvezanih v Cerkvi in spodbuda za nastajanje novih ali vključevanje v obstoječe skupine za samopomoč (npr. SRCE – http://srcerazvezani.si/) ter informiranje o še drugih oblikah pomoči za premostitev travme razveze.
Datum srečanja: sobota 21. oktober.
Lokacija: Sv. Jožef v Ljubljani.
Nosilec srečanja je Medškofijski odbor za družino v sodelovanju s skupnostjo SRCE.
PRIJAVA

Srečanje Srce ob srcu_Suha

Srečanje bo v četrtek 19. 10. ob 19.00 h v župnišču. Povabljeni tudi k sv. maši ob 18 h. Ostala srečanja bodo  vsak 3. četrtek v mesecu v župnišču.  Kontakt:  razvezani.srce@gmail.com Žpk Matjaž Zupan Tel.: 041 926 898

Kostanjev piknik

Skupina SRCE vabi člane, prijatelje na

Kostanjev piknik

v nedeljo, 15. oktobra 2015

SKUPINE SRCE OB SRCU – Ljubljana, Suha pri Škofji Loki, Nova Gorica

​Skupine so odprte za vse z izkušnjo ločitve, tudi če dolgoletna partnerska veza ni bila zakonska ali če so sedaj v novi vezi. Dobrodošli so vsi, ki so še v postopkih ločevanja, v prvih letih samskega življenja, pa tudi, če je od razveze minilo že precej let. Ne glede na to, koliko časa je že minilo, bolečina, ki je bila potlačena, ne zastara in stiska ne mine. Bolečina, ki ni izpovedana, se zapiše v telo in zastruplja naše odnose. Nimamo se radi ker se oblagamo s krivdo. Ne sprejemamo drugih ker se primerjamo z njimi ali pa mislimo, da nas obsojajo. Bogu zamerimo ker nas je doletela ta preizkušnja, zato se raje smilimo sami sebi kot da bi sprejeli, da smo Zanj vedno ljubljeni in dragoceni.

Romanje VZEMI SRCE MOJE

Vabljeni na romanje ob začetku novega programskega leta skupnosti Srce, dne 10. septembra 2017. Dobrodošli tudi vsi, ki niste člani Srca, imate pa izkušnjo ločitve. Naslov romanja VZEMI SRCE MOJE nas že vabi v držo izročitve svojega življenja in delovanja skupnosti Srce v Božje roke. Med samim romanjem bomo to držo poglabljali tudi s pomočjo […]

NAPOVEDNIK ZA LETO 2017

NAPOVEDNIK ZA LETO 2017   SRCE LJUBLJANA, sv. Jožef Srečanja so ob ponedeljkih in  se pričnejo ob 19.45  uri s predavanjem. POSNETKI PREDAVANJ: Predavanje “Zanikam ali sprejemam svoj križ razveze?” P. dr. Viljem Lovše, DJ Predavanje »Kako veliko je Gospodovo usmiljenje…« P. dr. Jože Roblek, DJ Predavanja za ločene Datum Dogodek, tema 31. 12. ogled gledališke […]