Search
Mail RSS Google+ Facebook Twitter

Pretekli dogodki


Predavanje s pričevanji »Ločitev – priložnost?«

v župnišču Maribor – sv. Magdalena, Magdalenski trg 3,
v četrtek, 8. februarja 2018 ob 19 h.
Predaval bo: p. dr. Viljem Lovše, DJ.
V življenju najbolj dozorevamo in se spreminjamo prav preko dogodkov in preizkušenj, ki jih sami nismo načrtovali, ampak se nam zgodijo. Vsaka preizkušnja je priložnost, da se odpremo svojim resničnim globinam in tudi druge odkrijemo v novi luči.

Predavanje: »LOČEN/A – KAJ PA ZDAJ?«

Predavanje bo v kapucinskem samostanu, Breg 18, Celje, v torek, 6. februarja 2018 ob 19 h. Predaval bo: p. dr. Viljem Lovše.
Krhki smo. Nihče ob poroki ne misli, da se bo ločil. Pa se vendar zgodi. Kaj pa zdaj? Skušnjava me sili v obup, v zapiranje vase. Najslabše je, če se zaprem. Tudi beg ne pomaga. Moški to rešujemo na svoj način, ženske pa tudi.

Predavanje »Nisem se poročil, da bi se ločil”

Predavanje »Nisem se poročil, da bi se ločil”
Predavanje bo v župnišču v Slovenj Gradcu, Trg svobode 5, 2380 Slovenj Gradec

v petek, 02. 02. 2018 ob 19.30 h.

Predaval bo: p. dr. Viljem Lovše, DJ. Predavanje bo obogateno s tremi kratkimi pričevanji.

22. 1. 2018 – Januarsko srečanje Skupnosti SRCE

Dragi člani Skupnosti SRCE,
v ponedeljek, 22. 1. 2018, vas po večerni sv. maši ob 19:45 vabimo na januarsko predavanje v Marijino kapelo cerkve sv. Jožefa. Predaval nam bo p. Vili Lovše, na temo: Duhovnost v vsakdanjem življenju.

SENIOR SKUPINA SRCE

V okviru skupnosti SRCE je nastalo in deluje že kar nekaj skupin, vse z namenom, da bi mi, razvezani, našli in osmislili pot, ki jo moramo prehoditi med in po ločitvi. S pomočjo skupine je lažje priti in zadihati v novo življenje po ločitvi.

Izlet z Nevijem po Primorski

Skupnost SRCE vabi na izlet po Primorski v soboto, 13. januarja 2018.

Zberemo se ob 7.15 uri pred Duhovnim središčem sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani, ali pa na Markovcu pri Kopru ob 8.40 uri.

Predavanje Kako sprejeti križ ločitve?

Predavanje bo v župnišču v Šturjah, Levstikova ulica 1, v torek, 09. 01. 2018 ob 20 h.

Vse težave, preizkušnje in stiske našega življenja niso tragedija, ampak priložnost. Tako tudi ločitev. Razlogov za ločitev se nikdar ne zavedamo v celoti, gotovo pa je eno: Bog nas po vsem  tem vabi, da sprejmemo Njegovo brezpogojno ljubezen in  sodelujemo pri Njegovi ljubezni do nas samih,  naših bližnjih in življenja v celoti.
Predaval bo: p. dr. Viljem Lovše, DJ
Predavanje bo obogateno s tremi kratkimi pričevanji razvezanih. Karmen, Rudi in Magdalena bodo podelili svojo osebno izkušnjo, svojo zgodbo razveze s poudarkom na tem, kako so se učili sprejemati svoj križ ločitve in kaj vse jim je pri tem pomagalo.

Dobrodošli vsi z izkušnjo ločitve in tudi tisti, ki vas ta tema zanima, ker imate med svojimi prijatelji ali v sorodstvu koga, ki ima to izkušnjo ter ga želite globlje razumeti v njegovi stiski.

Silvestrovanje Skupnosti SRCE

Na Silvestrovo smo ob 22.00 povabljeni v Marijino kapelo pri sv.
Jožefu v Ljubljani, da se udeležimo skupne svete maše, ki je namenjena
nam razvezanim.

Decembrsko srečanje skupnosti SRCE

Dragi člani skupnosti SRCE,
naše decembrsko srečanje bo potekalo v ponedeljek, 18. decembra, po večerni sv. maši ob 19:45 v Marijini kapeli cerkve sv. Jožefa. Povabljeni tudi k maši ob 19. uri.

Predavanje: p. Tomaž Mikuš DJ, tema: Osvobajanje od zamer

Ogled gledališke predstave 2017

Skupnost SRCE te vabi na ogled sodobne drame Teror – slovenska krstna uprizoritev, ki bo v soboto, 2. 12. 2017, ob 19.30 v Prešernovem gledališču v Kranju.

Pričevanje: Ločen sem, kaj pa zdaj?

Na novemberskem srečanju skupnosti Srce pri sv. Jožefu bosta Rok in Tomaž pričevala  o svoji izkušnji razveze. Srečanje se začne z mašo ob 19. uri in nadaljuje s pričevanjem ob 19:45 ter povovorom in agape. Dobrodošli stari in novi člani.

Sejem PODARIM-DOBIM

V želji, da okrepimo medsebojno pomoč in podporo med člani skupnosti Srce za več veselja, bomo letos prvič organizirali sejem Podarim-Dobim.

Ob začetku adventa smo še toliko bolj povabljeni k darežljivosti, saj le to kar podariš ohraniš za vedno. Vse kar storimo v Ljubezni ima že svoje mesto v Božjem spominu. Tudi na ta način pripravljamo prostor Gospodu v svojem srcu.
Kdaj: 27. novembra od 17h – 19h
Kje: Ksaverijeva dvorana pri sv. Jožefu na Poljanah,

Peš romanje k sv. Katarini 2017

Zberemo se v nedeljo 26. novembra 2017 ob 7.30 na dvorišču za cerkvijo sv. Jožefa v Ljubljani. Ob 8:15 bomo izpred gostilne Belšak – Slavkov dom peš krenili do sv. Katarine, kjer bo ob 10. uri sveta maša. Srečanje bo »ne« glede na vreme, primerna je pohodna obutev s toplimi oblačili. Malico imamo iz nahrbtnika. […]

Nova skupina Srce ob srcu-Radlje

V Radljah ob Dravi na Koroškem se ustanavlja Skupina razvezanih Srce ob srcu-Radlje, na podlagi izkušenj takih skupin drugje.
Datumi srečanj so vsak drugi ponedeljek v mesecu (razen ene izjeme) v župnišču v Radljah  (Mariborska cesta 9, 2360 Radlje ob Dravi)
po večerni maši ob 18h:

1. vseslovensko srečanje razvezanih v Cerkvi  „ŽIVLJENJE PO LOČITVI“


Namen: Po besedah papeža Frančiška morajo ločeni in ponovno poročeni dobiti jasno sporočilo, da niso izobčeni iz Cerkve, da so sprejeti in da so del občestva. Dogodek bo priložnost za prepoznavanje potreb razvezanih v Cerkvi in spodbuda za nastajanje novih ali vključevanje v obstoječe skupine za samopomoč (npr. SRCE – http://srcerazvezani.si/) ter informiranje o še drugih oblikah pomoči za premostitev travme razveze.
Datum srečanja: sobota 21. oktober.
Lokacija: Sv. Jožef v Ljubljani.
Nosilec srečanja je Medškofijski odbor za družino v sodelovanju s skupnostjo SRCE.
PRIJAVA

Srečanje Srce ob srcu_Suha

Srečanje bo v četrtek 19. 10. ob 19.00 h v župnišču. Povabljeni tudi k sv. maši ob 18 h. Ostala srečanja bodo  vsak 3. četrtek v mesecu v župnišču.  Kontakt:  razvezani.srce@gmail.com Žpk Matjaž Zupan Tel.: 041 926 898

Kostanjev piknik

Skupina SRCE vabi člane, prijatelje na

Kostanjev piknik

v nedeljo, 15. oktobra 2015

SKUPINE SRCE OB SRCU – Ljubljana, Suha pri Škofji Loki, Nova Gorica

​Skupine so odprte za vse z izkušnjo ločitve, tudi če dolgoletna partnerska veza ni bila zakonska ali če so sedaj v novi vezi. Dobrodošli so vsi, ki so še v postopkih ločevanja, v prvih letih samskega življenja, pa tudi, če je od razveze minilo že precej let. Ne glede na to, koliko časa je že minilo, bolečina, ki je bila potlačena, ne zastara in stiska ne mine. Bolečina, ki ni izpovedana, se zapiše v telo in zastruplja naše odnose. Nimamo se radi ker se oblagamo s krivdo. Ne sprejemamo drugih ker se primerjamo z njimi ali pa mislimo, da nas obsojajo. Bogu zamerimo ker nas je doletela ta preizkušnja, zato se raje smilimo sami sebi kot da bi sprejeli, da smo Zanj vedno ljubljeni in dragoceni.

Romanje VZEMI SRCE MOJE

Vabljeni na romanje ob začetku novega programskega leta skupnosti Srce, dne 10. septembra 2017. Dobrodošli tudi vsi, ki niste člani Srca, imate pa izkušnjo ločitve. Naslov romanja VZEMI SRCE MOJE nas že vabi v držo izročitve svojega življenja in delovanja skupnosti Srce v Božje roke. Med samim romanjem bomo to držo poglabljali tudi s pomočjo […]

NAPOVEDNIK ZA LETO 2017

NAPOVEDNIK ZA LETO 2017   SRCE LJUBLJANA, sv. Jožef Srečanja so ob ponedeljkih in  se pričnejo ob 19.45  uri s predavanjem. POSNETKI PREDAVANJ: Predavanje “Zanikam ali sprejemam svoj križ razveze?” P. dr. Viljem Lovše, DJ Predavanje »Kako veliko je Gospodovo usmiljenje…« P. dr. Jože Roblek, DJ Predavanja za ločene Datum Dogodek, tema 31. 12. ogled gledališke […]

Predavanje “Vse zmorem v Njem, ki mi daje moč.“ (Flp 4,13)

»Hvala Bogu, Gospod daje možnost, da naredimo nov korak in smer v življenju. On je izvir in vir moči. To se lepo sliši. Biti v usmiljenih dlaneh in na varnem je romantično lepo, a je pa potrebna pot do varnosti in veselja. Kako ? Skupaj bomo iskali in se veselili. Bog daje vse, kar nikjer ne moremo prejeti.«

Predavanje „Glej, vse delam novo!“ (Raz 21,5)

Vprašanje spolnosti v krščanstvu je vedno vezano na pojem čistosti. Čistost pa v jedru pomeni živeti ljubeče in spoštljivo življenje, do vseh ljudi, znotraj kateregakoli stanu smo se znašli. Bodisi, da živimo kot poročeni ali samski, ločeni ali zapriseženi celibaterji. Vedno jo je potrebno poznati, razumeti in tudi v polni meri živeti. Čistost torej ni vezana izključno na spolni akt, temveč na življenjsko držo, ki jo pred Bogom izkazujemo bližnjemu in sebi. Popolnoma nekaj drugega je spolnost izražena znotraj zakonske zveze, od spolnega odnosa, ki se zgodi ali dogaja zunaj nje. V ponedeljkovem predavanju se bo p. Damjan Ristić SJ, ukvarjal z razumevanjem vprašanj čistosti, vzdržnosti in hkrati kreativnosti, znotraj različnih kontekstov krščanskega življenja.

Pohod SRCA s Silvanom po Krasu

Odpravili se bomo proti vrhu Trstelj, najvišje “gore “na Krasu. Hoje do vrha je približno eno slabo uro. Na vrhu je Stenkova koča, ki ima dobro ponudbo jote in ostalih jedi in napitkov, oz. je malica iz popotne torbe. Z vrha je razgled po širni Sloveniji in tja do Adrianskega morja in izliva Soče vanj. Z vrha je možno obiskati še nekaj manjših vrhov (Fajti hrib …)

Pogovor na temo: Izkušnja ločitve

Dan družin – Skupaj nam je lepo

Se tudi vi kdaj znajdete v vrtincu, ki vas srka vase in se vam zdi, da ne najdete več mirnega trenutka zase in za svojo družino?
Zbirati se bomo začeli ob 14.30 uri in nato ob 15.uri nadaljevali v župnijski cerkvi z molitvijo in igro dramskega igralca Gregorja Čušina.

Zatem pa bomo lahko izbirali med zanimivimi predavanji:
– duhovnik mag. Branko Cestnik bo skupaj z zakoncema Sašo in Slavkom Štern spregovoril na temo: Stari starši in vnuki – zavezništvo brez meja ter o odhodu otrok od doma
– pogovor s p. Tomažem Mikušom in pričevalko Geno Pupis na temo: Izkušnja ločitve
razmišljanje zakoncev Čušin za mlajše zakonske pare.
– med mlade prihajata Špela Rogelj (vrhunska smučarska skakalka) in Primož Jeralič (paraolimpijec – vrhunski ročni kolesar).

Pohodni izlet na JOŠT nad Kranjem (845m)

Skupnost Srce vabi v nedeljo 30. aprila na pohodni izlet na JOŠT nad Kranjem (845m).

Jošt je hrib, ki se nahaja zahodno od nekoliko nižje Šmarjetne gore. Z vrha, na katerem stoji cerkev sv. Jošta, ter ob njem Dom na Joštu, se nam odpre lep razgled po delu Gorenjske in Kamniško Savinjskih Alp
Pot je lahka in označena in traja 45 minut.

Predavanje “Otroci v luči razveze”

“Ne bojte se torej! Poskrbel bom za vas in za vaše otroke.” Tako jih je tolažil in jim govoril na srce. (1 Mz 50, 21)

Poskrbeti za otroke in jih vzgajati, ko po razvezi ostaneš sam(a), je vloga, katere si nisi nikoli želel(a) in se na njo nisi mogel(a) pripraviti. Je polna padcev in vzponov. Če se zmoreš osredotočati na otroke in z njimi gradiš ljubeč odnos, lahko kljub ranam, ki jih razveza pusti, odrastejo v čudovite, trdne odrasle. Bog brezpogojno ljubi starša in otroke in njegova ljubezen ne odpove!

Predavanje „Vsak dan vzemi svoj križ in hodi za menoj“ (Lk 9,23)

Predavatelj: P. Janez Poljanšek, DJ

Kdaj: v ponedeljek 27. marca ob 19.45

Kraj predavanja: Marijina kapela pri sv. Jožefu na Poljanah v Ljubljani

Jezusova beseda, ki je v naslovu tokratnega predavanja, se zdi težka in zahtevna. Hoja za Gospodom je res naporna, a obstaja koristen in nekoristen napor. Na srečanju bomo skušali videti razliko med tema dvema naporoma, da bi se znali odločati bolj za koristnega. Nekaj vprašanj, ki se jih bomo dotaknili: Kako naravnati svoje prizadevanje, da bi se moči našega srca, ki so pogosto zatrte in zvezane, osvobodile ? Kako ohranjati v sebi zavest, da smo dragoceni v Božjih očeh? Kako v duhovnem boju zaupati Gospodu, da nismo sami, da je On z nami?

Po gozdnem grebenu od Repenj do Smlednika in Križev pot razvezanih

V soboto 25. 3. 2017 dopoldne
vas vabim na krajši pohod
po gozdnem grebenu od Repenj do Smlednika,
kjer bi na Kalvariji zmolili tudi Križev pot razvezanih, ki je nastal kot skupno delo udeležencev letovanja na Murterju v letu 2016 .

Predavanje »Če hočeš, me moreš očistiti.«(Mr 1,40)

Predavatelj: P. Franc Kejžar, DJ Kdaj: v ponedeljek 20. februarja ob 19.45 Kraj predavanja: Marijina kapela pri sv. Jožefu na Poljanah v Ljubljani K Jezusu je prišel gobavec in ga na kolenih prosil: »Če hočeš, me moreš očistiti.« In ga je ozdravil. V podobni situaciji stiske, osamljenosti, zapuščenosti, žalosti, jeze… se lahko vsakdo znajde in se v […]

Srečanje skupine Srce ob srcu_Ljubljana

V ponedeljek 20 . februarja 2017 ob 16. 45 h se bo zopet srečala skupina Srce ob srcu_Ljubljana. Ob ljubečem poslušanju si bomo podelili osebno izkušnjo ob temi:

»Če hočeš, me moreš očistiti.«(Mr 1,40) Česa? Jeze, žalosti, osamljenosti…

Če vsak dan ne gojim radikalne hvaležnosti, potem prevlada primerjanje in zamera. Če prosiš za vsakdanji kruh, veš, da ti je darovan. Če pa ne prosiš, začneš svoje lastne napore, potrebe, cilje in samega sebe jemati daleč preveč resno. Hvaležnost je zdravilna, po njej me Bog lahko ozdravlja.

ROMARSKO – POHODNI izlet na sv. Višarje

Kdaj: v nedeljo 12.02.2017 Na sv. Višarje se bomo podali peš. Pot sicer ni zahtevna, vendar je potrebno nekaj pripravljenosti, zimska planinska oprema (pohodni čevlji, nepremočljiva obleka, pohodne palice, dereze). Hoje je približno nekaj manj kot 3 ure za pot navzgor. Z nami bosta p. Tomaž Mikuš in p. Robin Schweiger. Navadno ob 13. uri […]

Predavanje: Kako naj odpustim svojemu partnerju_ici?

Predavatelj: P. Ivan Bresciani, DJ

Odpuščanje je božja stvar. Tisti, ki ima moč, da odpušča vse in vsakomur, je samo Bog. Mi nismo izvir odpuščanja in lahko odpuščamo samo, ko črpamo od izvira Ljubezni. Naučili smo se odpuščati v družini, ki je šola za odpuščanje. Če smo kdaj v življenju bili deležni odpuščanja, nosimo sedaj v sebi zaklad, ki nam bo v življenju zelo pomagal. Cerkveni Očetje pravijo, da če komu odpustiš, je kot da bi koga obudil od smrti. Zato kristjani nosimo v sebi dar s katerim se lahko vedno ponovno rodimo v novo življenje.

Srečanje skupine Srce ob srcu_Ljubljana

V ponedeljek 30 .1. 2017 ob 16. 45 h se bo zopet srečala skupina Srce ob srcu_Ljubljana. Ob ljubečem poslušanju si bomo podelili osebno izkušnjo ob vprašanju “Kako sem, se trudim ali ne zmorem odpustiti bivšemu_i partnerju_ici?”

Spregovoril si mi na srce, Karmen Kristan in Tomaž Mikuš DJ

Predavanje “Spregovoril si mi na srce” bo v sklopu spremljevalnih dogodkov Svetopisemskega maratona v petek 27.1.2017 ob 20 h v Ksaverijevi dvorani (Sv. Jožef v Ljubljani).
Bog nam se posebej močno spregovori v naših stiskah, saj smo takrat bolj ponižni, sprejemajoči in občutljivi. Ko se v stiski odpremo drug drugemu, se odpremo tudi Bogu. V ozračju zaupanja, sprejemanja in ne obsojanja nam spregovori tudi po drugem človeku.

Duhovni vikend za ločene »Srce ob srcu«

Duhovni vikend za razvezane »Srce ob srcu« bo od 20. do 22. januarja v Domu Bratstva na Zaplani http://domzaplana.si/

Ta vikend je namenjen okrevanju od traume ločitve preko podelitve življenjske zgodbe, meditacij in pričevanj. Ko zmoremo, da z drugimi v varnem prostoru, pošteno in odkritosrčno delimo osebno izkušnjo svoje življenjske zgodbe, nam Bog daje moč in usmiljenje. Osvobaja nas bremen preteklosti in nas vabi v svobodo božjih otrok, v novo življenje.
Vikend bo vodil p. Tomaž Mikuš z ekipo (Karmen Kristan, Sonja Ramovš in Gena Pupis).

Izlet-Primorska

14. januarja 2017

POT:

ob morju po cesti do Sečoveljskih solin, kjer si bomo ogledali solinarski muzej.
skozi gozd do morja in ob obali do Fiese
do Pirana z možnim ogledom cerkve sv. Jurija in muzeja
okoli Pirana do Portoroža
čez tunel nazaj v Strunjan

Silvestrovanje skupine Srce

Ob 22 h bo v Marijini kapeli sveta maša, ki bo še posebej namenjena nam ločenim, dobrodošli pa tudi vsi ostali.

Po sveti maši bomo v Ksaverijevi dvorani, ob skupno pripravljenem prigrizku in pijači (vsak kaj prinese: npr. kruh in namaze, solate, sadje, peciva, pijačo…) skupaj pričakali novo leto in si ob polnoči na terasi Ignacijevega doma ogledali ognjemet.

Kdor želi pa si lahko pred tem ogleda komedijo:

Predavanje “Šel je ven in se bridko zjokal.”(Lk 22,62)

Predavatelj: P. Ivan Platovnjak, DJ

Kdaj: v ponedeljek 19. 12. ob 19.45

Kraj predavanja: Marijina kapela pri sv. Jožefu na Poljanah v Ljubljani

Ko se nam zgodi krivica, je povsem naravno, da nas to notranje prizadene, da nas zaboli. To je podobno, kot če se npr. ranimo z nožem ali se udarimo itd. Ne bi bilo naravno, če bi ničesar ne čutili. Če je koža zdrava, potem zelo hitro začutimo bolečine. Če ne bi čutili bolečine, potem bi to pokazalo, da naša koža ni zdrava. Če smo torej duševno zdravi, je povsem normalno, da odreagira na krivico in da ob tem začutimo najrazličnejša čustva, kot so npr.: jeza, razočaranje, žalost, prizadetost, strah, negotovost, sovraštvo, (samo)pomilovanje, zagrenjenost, maščevanje … Teh čustev je lahko zelo veliko in večkrat se jih niti ne zavedamo in si jih niti ne ubesedimo. Če ravnamo tako, jih potisnemo v podzavest. Tako imajo potem še večjo moč nad nami, saj jih ne moremo kontrolirati in usmerjati.

Vabilo na skupni ogled drame v Prešernovem gledališču Kranj

Skupina srce Vas vabi na ogled drame v Prešernovem gledališču Kranj PRED UPOKOJITVIJO  ali, kot jo je imenoval dramatik Thomas Bernhard, kot komedijo o nemški duši. O predstavi je zapisano, da gre za razkrivanje tabujev ideologije in posledično travm preteklosti, kot tudi sedanjosti družbe. Vsako literarno delo, posebno še drama razkriva v zgodbi zaplet in […]

Predavanja za ločene

Povabljeni na predavanja! Teme predavanj so povezane z gradivom, ki ga predelujejo skupine Srce ob srcu in se tičejo glavnih težav in ran, ki se bolj ali manj izrazijo v procesu ločitve in po njej.

»Kako veliko je Gospodovo usmiljenje…”

»Kako veliko je Gospodovo usmiljenje, njegovo odpuščanje tistim, ki se obračajo nanj!« (Sir 17,29) Božja pravičnost je usmiljenje. Sprejemam Božje odpuščanje? Kakšno podobo imam o Bogu, kako gledam nase, na drugega. na svet? Kakšno podobo ima Bog o meni, o človeku, o svetu? Kašno podobo o Bogu imajo farizeji,pismouki ? Kakšnega Boga oznanja Jezus Kristus? […]

VABILO na srečanje skupine Srce na Katarini 27. novembra 2016

1. Dobimo se na parkirišču za cerkvijo sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani ob 9.00 uri. Tam se bomo razporedili po avtomobilih po načelu varčnosti (več v en avto). Ob prijavi napišite, kdo nima prevoza in kdo je pripravljen peljati. Komur je bližje, lahko pride ob 9.35 uri pred gasilski dom v Stanežičah (ob prijavi […]

Okrogla miza RADOST LJUBEZNI ZA LOČENE

Okrogla miza RADOST LJUBEZNI ZA LOČENE

Ponedeljek, 14. november ob 19.30

40. NIKODEMOVI VEČERI V MARIBORU
RADOST LJUBEZNI
Slomškova dvorana, Slomškov trg 20

Gostje večera bodo: gospa Gena Pupis ter gospa Metoda Gradišek, ki bosta podelili svojo izkušnjo ločenosti v Cerkvi ter duhovnik cerkveni pravnik dr. Andrej Saje, ki bo posredoval pogled s strani papeževe posinodalne spodbude glede perečih vprašanj v odnosu verni ločeni – Cerkev.

Nikodemovi večeri 2016 “Radost ljubezni” v Ljubljani

Torek 15.11. Družina med poklicanostjo in resničnostjo

Dr. Stanislav Slatinek
Karmen Kristan (Srce)
Dr. Ivo Kerže
Dr. Aleš Maver

Namen okrogle mize je sprehod skozi glavne vsebinske točke posinodalne spodbude Amoris laetitia. Gostje nanjo ne bodo le pogledali z različnih zornih kotov in iz različnih življenjskih izhodišč, marveč jo bodo sočasno umestili v čas in prostor, v katera prihaja in ju nagovarja, ter v izročilo in sedanji trenutek Cerkve.

Predavanja za skupino SRCE in izven 2016/17

V letu 2016_17 smo spet povabljeni k obilju dobrih predavanj z izvrstnimi predavatelji. Hvala patrom jezuitom in ga. Geni Pupis. Predavanja bodo vsebinsko povezana z gradivi, ki jih bomo premišljevali in si spoznanja na podlagi osebne izkušnje podelili v skupinicah Srce ob srcu.

Rane, prostor srečanja z Bogom

Zaradi slabotnosti se začnem zanašati na Boga. Ščitijo me pred ošabnostjo in me ohranjajo v ponižnosti. Doživim, da me rešuje Božja in ne moja lastna moč. Slabotnosti spodbujajo povezanost med nami– potrebujemo drug drugega. Naše slabotnosti povečajo sposobnost sočustvovanja in služenja. Ljudje najdejo ozdravljenje v naših ranah. Prav tisto, česar se najbolj sramujem in o čemer le stežka govorim, ja najmočnejše orodje, ki ga Bog lahko uporabi za ozdravljenje drugih.

Zanikam ali sprejemam svoj križ razveze?

Zakaj ravno jaz? Zakaj se je prav meni moral zrušiti zakon? S čim sem si to zaslužil/a? Sprejmem ali protestiram. Seveda je proces postopen in boleč, ampak od moje drže je odvisno kam bom usmeril svoje življenje. Kakšne posledice ima lahko zanikanje in odpor? Kakšne posledice pa ima sprejemanje in zaupanje? Poguba ali priložnost in izziv? Sam ali z Njim in v njem? Dve poti imam na razpolago. Na katero sem/bom stopil? Mi drugi lahko kaj pomagajo?

Romanje k Materi na Zaplaz

Vabimo vas

na romanje k Materi na Zaplaz

zberemo se v nedeljo 25. septembra 2016

pred Duhovnim središčem sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani

od koder bo ob 7.00 uri odpeljal avtobus.

Kam: na ZAPLAZU bomo vstopili skozi Sveta vrata usmiljenja

in se priporočili na grobu mučenca Alojzija Grozdeta

Ogled Kostanjeviške jame

Obisk stolne župnije Novo Mesto oz. frančiškanskega samostana Novo Mesto s knjižnico

Počitnice na Murterju

Jezuiti so nam zopet to poletje 2016 prijazno odstopili in nam omogočili bivanje na otoku Murter, v terminu od 10.8. – 20.8.2016 – za razvezane.
V hiši je prostora za cca. 20 ljudi. Na razpolago je 5 sob s skupno 18 posteljami (+ majhna sobica za patra). V objektu so na razpolago trije WC-ji in trije tuši (količina tople vode bo odvisna od moči sončnih žarkov). Na dvorišču je pokrit prostor – jedilnica. Kuhinja je majhna in jo bo uporabljala »dežurna ekipa«, ki bo pripravljala obrok in pospravljala po obroku.

Sicer pa je hiša na čudoviti lokaciji ca. 50 m od morja. Parkirišče za tri avte je pred hišo. V samem mestu ni urejene plaže, nekako 200m od hiše se prične »divja plaža« s čisto vodo, kamenjem, možnostjo izbora prostorčka v senci ali na soncu. Tušev na tej lokaciji ni. Urejena plaža pa je v bližnjem kampu, oddaljenem od objekta ca. 1,5 km.