Search
Mail RSS Google+ Facebook Twitter

Prihajajoči dogodki


Pohod SRCA s Silvanom po Krasu
Pohod SRCA s Silvanom po Krasu

Odpravili se bomo proti vrhu Trstelj, najvišje “gore “na Krasu. Hoje do vrha je približno eno slabo uro. Na vrhu je Stenkova koča, ki ima dobro ponudbo jote in ostalih jedi in napitkov, oz. je malica iz popotne torbe. Z vrha je razgled po širni Sloveniji in tja do Adrianskega morja in izliva Soče vanj. Z vrha je možno obiskati še nekaj manjših vrhov (Fajti hrib …)

Preberi več...
Predavanje „Glej, vse delam novo!“ (Raz 21,5)
Predavanje „Glej, vse delam novo!“ (Raz 21,5)

Vprašanje spolnosti v krščanstvu je vedno vezano na pojem čistosti. Čistost pa v jedru pomeni živeti ljubeče in spoštljivo življenje, do vseh ljudi, znotraj kateregakoli stanu smo se znašli. Bodisi, da živimo kot poročeni ali samski, ločeni ali zapriseženi celibaterji. Vedno jo je potrebno poznati, razumeti in tudi v polni meri živeti. Čistost torej ni vezana izključno na spolni akt, temveč na življenjsko držo, ki jo pred Bogom izkazujemo bližnjemu in sebi. Popolnoma nekaj drugega je spolnost izražena znotraj zakonske zveze, od spolnega odnosa, ki se zgodi ali dogaja zunaj nje. V ponedeljkovem predavanju se bo p. Damjan Ristić SJ, ukvarjal z razumevanjem vprašanj čistosti, vzdržnosti in hkrati kreativnosti, znotraj različnih kontekstov krščanskega življenja.

Preberi več...
NAPOVEDNIK ZA LETO 2017
NAPOVEDNIK ZA LETO 2017

NAPOVEDNIK ZA LETO 2017   SRCE LJUBLJANA, sv. Jožef Srečanja so ob ponedeljkih in  se pričnejo ob 19.45  uri s predavanjem. POSNETKI PREDAVANJ: Predavanje “Zanikam ali sprejemam svoj križ razveze?” P. dr. Viljem Lovše, DJ Predavanje »Kako veliko je Gospodovo usmiljenje…« P. dr. Jože Roblek, DJ Predavanja za ločene Datum Dogodek, tema 31. 12. ogled gledališke […]

Preberi več...